Push Sports Duimbrace

Vorige Artikel 8 van 17 Volgende
€ 41,95 (inclusief btw)

Push Sports Duimbrace

De Push Sports Duimbrace stabiliseert en beschermt het middelste duimgewricht (MCP-1) en biedt uitkomst bij aanhoudende pijn aan de duim als gevolg van overstrekking of ontwrichting van de duim (skiduim). De overige duimgewrichten en de pols behouden hun bewegingsvrijheid.

WANNEER GEBRUIK JE DE PUSH SPORTS DUIMBRACE?

  • Bij een skiduim: verrekking of inscheuring van de gewrichtsband van het middelste duimgewricht (MCP-1)
  • Bij overstrekking of ontwrichting van het middelste duimgewricht (MCP-1)
  • Bij instabiliteit in het middelste duimgewricht (MCP-1)

MAATNAME

De Push Sports Duimbrace is verkrijgbaar in 3 maten en een linker- en rechter uitvoering. Voor de juiste maat meet je rond de middenhand, onder de knokkels van je vingers.

DE BRACE AANLEGGEN

Open alle klittenbandsluitingen.

1. Alleen bij eerste keer gebruik. Leg de duimkap over de duim, zodat het MCP-gewricht in de bolling van de duimkap valt. Sluit nu de duimlus schuin op het kapje, zodat hij goed aansluit
maar niet afknelt.

2. Schuif de duimkap over de duim. Zorg dat de vorm van de duimkap precies aansluit aan de licht gebogen duim.

3. Sluit de elastische polsband van de basis, met een prettig aanvoelende spanning op de juiste hoogte.

4. Sluit het blauwe streepje op de elastische basis bij het blauwe streepje op het klittenband. Breng het elastische doek op gewenste spanning.

5. Wikkel de niet-elastische band achterlangs om de duim en sluit de twee blauwe streepjes op de twee blauwe streepjes in het klittenband. Sluit nu het gele uiteinde op de handrug met een aangename beperking.

DUIMBLESSURE

De duim heeft een bijzondere functie bij balsporten bij het sturen van de bewegingen, zowel bij het vangen en gooien als bij het schieten. (Bij het zekeren van het grijpen / vangen van de bal wordt de duim gebruikt: “duimen achter de bal!” ). De plaats en de bouw van de duim is bijzonder in vergelijking met die van de andere vingers. Het duimgewricht staat naast en tegenover de andere handbeentjes en heeft een uitzonderlijke beweeglijkheid. De duim heeft twee kootjes, terwijl de andere vingers drie kootjes hebben en door de vorm van de hand meer met elkaar verbonden zijn. De duim staat met haar middenhandsbotje in een andere lijn dan de andere handbeentjes. Door de plaats en de bijzondere anatomie van de duim en in samenwerking met de andere vingers kan de hand de grijpfunctie uit voeren. Als gevolg van deze speciale functie en bouw loopt de duim met name bij balsporten en skiën het risico geblesseerd te raken.

Een acute blessure ontstaat meestal als gevolg van een val of een botsing met een persoon of de bal. De blessure ontstaat door een verrekking of het ‘naar achteren klappen’ van de duim. Je hebt pijn en er ontstaat een zwelling en bewegingsbeperking rondom het duimgewricht. Het maken van bewegingen met de duim is bijzonder pijnlijk. Er ontstaat een bloeduitstorting en een zwelling van de duimmuis. Bij het oprekken van de duimband is er meestal forse pijn zonder duidelijke instabiliteit van dit gewricht. Bij een inscheuring neemt de pijn en zwelling toe en is er meer instabiliteit. Bij een totale bandafscheuring kan de pijn meevallen, omdat er geen spanning meer op de beschadigde band staat. De bewegingsmogelijkheid van de duim is dan sterk toegenomen.

De voornaamste symptomen zijn acuut optredende pijn, zwelling en het minder goed kunnen bewegen van de duim. De pijn wordt veroorzaakt doordat weefsel rond de duim beschadigd is. Met de juiste behandeling verdwijnen meestal deze klachten vanzelf.

Het dragen van een Push Sports Duimbrace kan helpen de duim te stabiliseren waardoor het beschadigde weefsel kans krijgt te herstellen. Direct na het oplopen van bovenstaande blessure kun je de brace ook naast het sporten dragen.

Een overbelastingsblessure ontstaat doordat de belasting waaraan de duim blootstaat groter is dan de hoeveelheid belasting die de duim aan kan. Bij de duim kan dat gebeuren wanneer er geweld wordt gedaan aan de anatomische beperkingen die horen bij het duimgewricht Als gevolg van de overbelasting kan aanspannen en/of op rek brengen van de aangedane spieren bij de basis van de duim aan het begin van de pols pijnklachten geven.

Een overbelastingsblessure rond de duim ontstaat vaak naar zeer veel herhalingen van een zelfde beweging. In de sport komt het niet vaak voor dat een dergelijke herhaling van vaak kleine bewegingen leidt tot een overbelasting. Denk hierbij aan een ‘muisarm’.

© 2012 - 2023 Zorgcomfort Deventer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel