Zitten

Veel mensen kopen een stoel omdat deze er mooi uitziet, en wanneer u een dag aan het winkelen bent zit elke stoel eigenlijk wel goed, en komen er dan thuis pas achter dat de stoel toch niet echt lekker zit. Andere mensen hebben het idee dat ze goed zitten maar hebben nog niet in de gaten dat de stoel niet echt op maat is voor de persoon. Zo koopt u als stel vaak dezelfde stoel in dezelfde maten terwijl de ene persoon een andere bouw heeft dan de ander. U heeft immers toch ook niet dezelfde kledingmaat.

Het vervelende is dat verkeerd zitten kan leiden tot allerlei lichamelijke klachten. Vooral voor de mensen die langere tijd achter elkaar in de stoel zitten.

Bij achterover hangen in een stoel of bank wordt de rug plaatselijk te veel belast. Dit komt doordat de natuurlijk S-vorm van de wervelkolom in die houding niet wordt ondersteund. Na een tijdje zitten kan dit leiden tot verschillende vervelende klachten.

U kunt daarbij denken aan rugklachten, spierpijn en last van de gewrichten, zenuw- of aderafknellingen, maar ook huid- en weefselirritatie, spijsverteringsproblemen en zelfs ademhalingsmoeilijkheden. Daarnaast is het soms lastig om uit het zitmeubel op te staan, wat het risico op vallen vergroot.

Het is dus erg belangrijk om aandacht te schenken aan een gezonde zithouding.

© 2012 - 2024 Zorgcomfort Deventer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel