RCPM - bewegend zitten

Artikel 20 van 35

 

 

RCPM - bewegend zitten

De meeste mensen hebben vooral last van hun rug als ze zitten. Als je beweegt (bijvoorbeeld fietsen of lopen), heb je vaak veel minder last van je rug. Fitform is er als eerste in Nederland in geslaagd om de voordelen van bewegen en rusten te combineren in haar fauteuils, middels een technische toepassing die RCPM heet.

In een Fitform-fauteuil met RCPM kunt u heerlijk zitten zonder rugpijn!

Pijnvermindering

Door de RCPM beweging wordt de stofwisseling in de tussenwervelschijven gestimuleerd, waardoor de sterkte ervan toeneemt. Omdat uw wervelkolom in beweging is, worden rugklachten verminderd of zelfs voorkomen.

Ook zwellingen van voeten en onderbenen die veroorzaakt worden door langdurig zitten, nemen af met RCPM. U kunt heerlijk ontspannen en vol energie weer opstaan.

Let op: Bij rugklachten die worden veroorzaakt door bekkeninstabiliteit of een gebroken wervel, is het RCPM niet aan te raden.

RCPM Techniek

RCPM staat voor 'Rotary Continuous Passive Motion'. Dit betekent roterende, voortdurende, passieve beweging. De zitting van een RCPM-fauteuil maakt drie tot vijf maal per minuut kleine draaibewegingen (0,8 graden naar rechts en naar links), terwijl de rugleuning stilstaat. U voelt hier zelf nagenoeg niets van en de beweging maakt slechts zeer weinig geluid.

De roterende beweging wordt veroorzaakt door een kleine elektromotor die in de zitting is ingebouwd. Zodra u op de stoel gaat zitten, starten de draaibewegingen. Daar hoeft u zelf niets voor te doen.

De RCPM is leverbaar op de fitform stoelen voor € 1.129,00

Hulp nodig bij het kiezen van een sta op stoel? Vraag onze gratis keuzegids aan.

Liever direct een afspraak?

© 2012 - 2024 Zorgcomfort Deventer | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel